Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso gratuluje Räikkönenovi

Alonso gratuluje Räikkönenovi

"Byla to těžká sezona, ale budu na ní mít skvělé vzpomínky."

Fernando Alonso po posledním závodě sezony roztál. Nevyužil sice možnosti stát se potřetí v řadě mistrem světa, ovšem i přes pouhé třetí místo v celkové klasifikaci působil značně uvolněnějším dojmem.

"Především bych chtěl pogratulovat Kimimu. Mnohokrát jsem řekl, že kdo získá v posledním závodě více bodů, zaslouží vyhrát. Každý z nás měl tuto sezonu lepší a horší chvilky. Kimi si to zaslouží, ještě jednou gratulace," řekl Španěl.

Mnohokrát se letos omílaly vztahy Alonso-McLaren. Jak to dvojnásobný mistr světa vidí ve zpětném zrcátku?

"V jakékoliv práci máte někdy lepší, někdy horší dny. Není tajemstvím, že jsem měl s týmem několik problémů, přesto jsme ale společně pracovali tak tvrdě, jak jen jsme mohli a do posledního závodu nastoupili s reálnou šancí na titul.

Skončil jsem třetí, na vítěze jsem ztratil bod. Měl jsem skvělé auto, fantastické auto, přestože to byla těžká sezona, budu na ní mít skvělé vzpomínky. Cítím se dobře."

Fernando Alonso už před závodem prohlásil, že pokud má získat titul, musí spoléhat na výpadek soupeřů.

"Věděl jsem, že musím získat alespoň pět bodů na Lewise. Bylo mi jasné, že Ferrari má na to získat double, což by pro mě nebyl příznivý výsledek.

Na začátku jsem se držel na třetím místě. Po několika kolech jsem přestal vozům Ferrari stačit. Zrychlily tak, že jsem nebyl schopen se jich držet. Bylo to stejné jako v Číně, mohl jsem si jen hlídat třetí místo a doufat, že se někomu z Ferrari něco přihodí. Nic víc se dělat nedalo," dodal Alonso.