Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Španělský ministr sportu obvinil McLaren

Španělský ministr sportu obvinil McLaren

Postrádal týmového ducha.

Pachuť skutečnosti, že Fernando Alonso nedokázal podruhé obhájit titul, je v ústech pracovníků španělských formálních organizací, jako například ministrovi sportu Jaimemu Lissavetzkému.

"Ve sportu je potřeba pracovat jako tým, jinak téměř vždy prohrajete," řekl dnes na tiskové konferenci v Madridu Jaime Lissavetzky. "Zvnějšku to na příliš týmové práce v McLarenu nevypadalo. Měli aplikovat základy sportovní hodnoty."

Fernando Alonso si v McLarenu často stěžoval na to, že má s týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem vyrovnanou pozici. Možná také díky tomu skončili oba jezdci pouhý bod za Kimim Räikkönenem z Ferrari, který získal titul.

Sám Hamilton coby dva závody před koncem téměř jistý favorit na titul, ztrátu nese statečně a podle vlastních slov ničeho nelituje.

"To by byla chyba, byla to skvělá sezona, jsem rád, že příští rok dostanu další příležitost a budu makat ještě více," řekl Hamilton. "Před dvanácti měsíci jsem uvažoval o tom, zda vůbec budu ve formuli 1, a najednou jsem tady, světová dvojka, takže to byl skvělý rok."

Hamilton se kvůli velké popularitě musí stěhovat z Anglie do Švýcarska.

"Věděl jsem, že něco budu muset obětovat," řekl Hamilton, když mluvil o velkém zájmu fanoušků. "Ale už jsem nebyl schopen žít normální život.

Nemůžu jít do kina, u pumpy si zajdu na záchod a lidi jdou za mnou pro autogram," vysvětlil své rozhodnutí britský závodník.