Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Soupiska jezdců týmu AGR pro rok 2008 kompletní

Soupiska jezdců týmu AGR pro rok 2008 kompletní

Daria Franchittiho nahradí nováček Hideki Mutoh

Místo letošního šampióna série a vítěze Indy 500 v týmu Andretti Green Racing, které vzhledem ke kvalitě týmu patřilo zajisté mezi volnými jezdci mezi ta nejzajímavější, se zaplnilo. Čtvrtým jezdcem stáje se stane japonský pilot Hideki Mutoh, další z plejády jezdců postrkovaných vpřed na americké formulové scéně dodavatelem motorů Honda.

Mutoh startoval v letošním ročníku série Indy Pro s podporou Hondy a Aguri Suzukiho, jehož tým mu rovněž zajistil start  ve voze týmu Panther Racing ve finálovém závodě IndyCar Series. V klasifikaci série Indy Pro skončil letos Mutoh na druhém místě za Alexem Lloydem a zvítězil ve dvou závodech včetně toho konaného v rámci F1 GP v Indianapolis.

Hideki Mutoh při zastávce v boxech během svého prvního závodu IndyCar Series na Chicagolandu

V týmu AGR tak zůstává poslední zkušený jezdec v podobě Tony Kanaana, který ponese zřejmě hlavní břímě testování a nastavování monopostů. V uplynulých letech odvedl největší kus práce pro AGR na tomto poli nenápadný Brian Herta, letos se o ni dělili Kanaan s Franchittim, kteří odvedli obrovský kus práce ve prospěch Marca Andrettiho a Danici Patrick.