Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Pán titulů: Návrat krále?

Pán titulů: Návrat krále?

Po 387 dnech půstu v nejrychlejším kole pod 82 sekund.

Zatímco vloni byl Circuit de Catalunya svědkem comebacku Miky Häkkinena ve voze formule 1, dnes zažil okruh v okolí Barcelony mnohem povedenější návrat Häkkinenova největšího soupeře a rekordmana v počtu mistrovských titulů Michaela Schumachera.
 
Ten jako by se dnes chtěl připomenout a ukázat všem, kteří už vzývají nové hvězdy Ferrari, že ta jeho dokáže svítit ještě hodně jasně.
 
Stáj z Maranella povolala sedminásobného šampiona kvůli jeho zkušenostem s vozy F1 bez kontroly trakce, která by měla s příštím ročníkem zmizet. O tom zná polovina současných pilotů pouze z vyprávění.
 
Po 387 dnech závodnického půstu vyrazil osmatřicetiletý Němec hned dvě minuty po deváté hodině na trať a od začátku ukazoval, že po ročním důchodu nic nezapomněl.
 
Ve voze, jenž dovezl Kimiho Räikkönena k mistrovskému titulu a jenž poprvé okusil 24. října při demonstrační jízdě pro špičky FIATu ve Fioranu, odjel Schumi celkem 64 kol, tedy bezmála jednu Velkou cenu Španělska. Jako jediný přitom prolomil hranici 82 sekund na kolo.
 
Jeho výkon okomentoval se svým typickým humorem David Coulthard: „Vypadá to, že má talent, určitě si najde cestu do formule 1.“
 
Být rychlý ve formuli 1 je zdá se jako jízda na kole a ta se nezapomíná. Anebo prostě stačí jen (být Schumacher a) sedět ve Ferrari…