Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ryan Hunter-Reay potvrzen u Rahal Letterman Racing

Ryan Hunter-Reay potvrzen u Rahal Letterman Racing

Sponzorem zůstává Ethanol.

Zdá se, že dlouho očekávané změny na americké formulové scéně se projevily pozitivně i na rychlosti, s jakou jsou potvrzováni piloti v týmech pro nadcházející sezónu.

Ryan Hunter-Reay vystřídal v loňském roce v kokpitu Dallary týmu Bobbyho Rahala Jeffa Simmonse a zajel několik velmi dobrých výsledků. Přestože ještě před nedávnou dobou visel nad účastí týmu Rahal Letterman Racing v letošní sezóně IndyCar Series otazník, dnes je již jasné, že Hunter-Reay se s Dallarou se startovním číslem 17 a sponzoringem do firmy Ethanol zúčastní kompletní letošní sezóny.

Hunter-Reay usedl poprvé do vozu týmu RLR až v červenci loňského roku a odjel jen šest závodů. I za těchto podmínek však dokázal do týmu skvěle zapadnout a přinesl utrápenému týmu nový vítr do plachet a naději. Podařilo se mu dokonce získat i titul nejlepšího nováčka sezóny, a to i přestože startoval jen v šesti závodech.

"Ryan přinesl v loňském roce do našeho týmu novou energii a co je důležitější, okamžitě zvedl i naši úspěšnost na přírodních a městských okruzích. Přišel a vrátil našemu týmu hodně sebedůvěry a připomněl nám, že můžeme jezdit na špici, pokud dokážeme správně sladit snahy týmu s dobrým jezdcem. Jsem přesvědčen, že s loňskými zkušenostmi z oválů i okruhů nám Ryan přinese dost příležitostí zapsat se dobře i v letošním ročníku.

Ryan Hunter-Reay při loňském startu na okruhu Belle Isle Raceway v Detroitu

Ryan Hunter-Reay má na svém kontě již dvě vítězství v sérii Champ Car. Zatímco k prvnímu v Surfers Paradise 2002 mu ještě pomohlo počasí, na oválu v Milwaukee o rok později zcela vymazal konkurenci, když vedl celých 250 kol od startu až do cíle.