Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Šéf Ferrari doufá v šampionát bez "Jamese Bonda"

Šéf Ferrari doufá v šampionát bez "Jamese Bonda"

Luca di Montezemolo díky tomu očekává nudnou sezónu.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo si myslí, že letošní ročník mistrovství světa formule 1 bude poněkud nudný. Hlavním důvodem by prý měl být klid zbraní mimo závodní dráhu. V loňském roce zamávala světem formule 1 všem dobře známá špionážní aféra.

O šancích svého týmu mluví Ital s optimismem.

"Opět je naším cílem vrchol," prohlásil rezolutně. "V roce 2007 jsme se stali mistry světa hlavně proto, že jsme byli tým, zatímco ostatní se jako tým nechovali.

Očekávám nudný šampionát, především bez účasti soudců a Jamese Bonda."

Montezemolo také doufá, že se o novém mistru světa rozhodne o něco dříve, nežli tomu bylo v roce minulém.

"Pro první Grand Prix sezóny máme určitou představu, naše auto udělalo velký pokrok, ještě nás ale čeká konfrontace s ostatními týmy," uvedl šéf Ferrari. "Doufám, že vyhrajeme, ale hlavně ne v posledním závodě a v posledním kilometru."

Ve stejný den se vyjádřil ke svým šancím i pilot Ferrari Felipe Massa, který tvrdí, že má v týmu rovnocenné postavení a hodlá tak bojovat o titul.

"Základ je dobrý, vůz je rychlý, konstatní a mnohem více spolehlivý než loňský model," pochvaloval si Brazilec. "Věřím, že jsme na tom hodně dobře, ale musíme si počkat na první výsledky, abychom zjistili, jaká je skutečnost.

V týmu jsou stoprocentně rovné podmínky až do té doby, než jeden z nás bude mít znatelně vyšší šance, tak jak tomu bylo vloni. V autě se cítím pohodlně a s velkou šancí bojovat o titul."