Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Sam Michael: "Nemyslím si, že by měli klopýtnout."

Sam Michael: "Nemyslím si, že by měli klopýtnout."

Podle šéfinženýra Williamsu nebude Ferrari letos dostiženo.

Williams i McLaren reagovali na své nepřesvědčivé vystoupení během Grand Prix Španělska velmi podobně. Podle obou stájí má Ferrari letos nakročeno k zisku obou titulů.
 
V Barceloně, stejně jako ve čtyřech předchozích letošních závodech, zářil opět šestinásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher. Záda mu přitom kryl jeho týmový kolega Rubens Barrichello.
 
Šéfinženýr Williamsu Sam Michael uvedl, že žádný z týmů nemůže počítat s tím, že by letos Ferrari udělalo chybu. Michael rovněž prohlásil, že kdokoliv bude chtít zastavit Ferrari, bude muset udělat obrovský krok vpřed.
 
"Nemyslím si, že by měli klopýtnout," uvedl Michael.
 
"I pokud by však na trati udělali chybu, bude to znamenat pouze ztrátu jednoho auta v jednom závodě. Vzápětí však budou zpátky. Jediným způsobem, jak je porazit, je přijít s dostatečně rychlým autem."
 
"Ať jsme to my, BAR, nebo  Renault, každý z nás by se musel podstatně zlepšit. I kdyby zůstali s autem tam, kde teď jsou, byl bych překvapen, pokud by je někdo dohnal. Není to beznaděj. Neustále se snažíme s něčím přijít a učinit auto rychlejší. Je však třeba zůstat realisty."
 
Williams, který v minulém roce bojoval o prvenství v celkovém hodnocení Mistrovství světa konstruktérů, se letos propadl až na čtvrté místo.