Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

"Místo Mosleyho potřebujeme někoho jako je on."

"Místo Mosleyho potřebujeme někoho jako je on."

Prezident Ferrari vyjádřil podporu, ale připustil nutnost odstoupení.

Po Jeanu Todtovi je Luca di Montezemolo dalším vysokým představitelem Ferrari, který se médiím vyjádřil na adresu Maxe Mosleyho a jeho aféry. Avšak podobně jako Jean Todt, ani prezident Ferrari se nechtěl příliš vyjadřovat o soukromých Mosleyho aktivitách jako takových, místo toho dal jasně najevo, že najít případného zástupce bude problém.

Jean Todt tento týden na Mosleyho adresu řekl:

"Je výborný v tom, co dělá, je velmi inteligentní, spolehlivý a velmi pracovitý," řekl Todt. "Životů, kolik zachránil, je bezpočet. Jsem proto v šoku, že lidi se vozí po něčem, co s jeho prací nemá vůbec nic společného."

Ve stejném duchu pokračoval Montezemolo.

"Když se podíváme na práci, kterou odvedl, zejména v oblasti bezpečnosti, rychlost, s jakou dokázal rozhodnout ve věci špionážní aféry, a jiné náležitosti, nemohu jej posuzovat jinak než pozitivně," řekl Montezemolo.

"Jestli skutečně odejde, musíme najít někoho jako je on."

Ohledně skandálu jako takového se prezident Ferrari bavit nechtěl.

"Znám jej již od roku 1973, kdy byl jedním z šéfů týmu March, a poté, co jsem se to dozvěděl, jsem mu zavolal, abych mu vyjádřil podporu.

Nerad hovořím o soukromých aspektech jiných. Ani to nechci komentovat za sebe nebo Ferrari. Už tak je tu hodně cenzorů a soudců," dodal Montezemolo, který nicméně na dotaz, zda je možné, aby Mosley nadále vedl FIA, řekl:

"Objektivně vzato je to nepravděpodobné, ale to záleží na něm jeho soudnosti."