Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Trulli se nepřímo opřel do Räikkönena a Hamiltona

Trulli se nepřímo opřel do Räikkönena a Hamiltona

Těží z práce GPDA, o kterou se nezajímají, a poplatky neplatí.

Jarnu Trullimu dochází trpělivost s piloty, kteří nejsou členy asociace jezdců, jež má na starosti především projednávání jejich bezpečnosti.

Ital by rád, aby alespoň na jejich činnost přispívali, když už nejsou ochotni se aktivně účastnit.

"Je tu pár jezdců, kteří už se nemohou starat méně, ale přesto těží z úsilí vynaloženého ostatními," postěžoval si pilot Toyoty. "Ti závodníci, kteří jsou naprosto lhostejní, nechápou, že GPDA také něco stojí. Založili jsme k tomu účelu fond, do kterého se přispívá podle množství bodů.

Pokud top šest jezdců bude mimo naše aktivity, potom se do fondu nedostane dostatek peněz, tím pádem jsou tu ti nešťastníci, kteří nemají tak vysoké platy, ale musejí hradit náklady. Počty jsou jednoduché. Vstupní poplatek dělal dříve tisíc dolarů, v současné době je to možná tisíc euro. Dále je nutnost platit něco kolem dvou set dolarů za každý dosažený bod.

Čemu vůbec nerozumím není ani tak to, že někdo nechce být součástí asociace jezdců, mohou si dělat co chtějí, ale při nejmenším by měli platit nějaké příspěvky."

Jarno Trulli se rovněž domnívá, že tyto "černé ovce", mezi které patří například mistr světa Kimi Räikkönen, nebo naděje McLarenu Lewis Hamilton, nedoceňují význam GPDA.

"Nejvíce pobuřující je fakt, že top jezdec kašle na jeho vlastní bezpečnost," zlobil se. "Z mého pohledu je to něco neakceptovatelného. Dokonce i jistí piloti, kteří byli součástí asociace dřív, ji opustili, a teď předstírají, že těm záležitostem nerozumí, ani se nezajímají o nic z toho, co děláme.

Pokud by nebylo GPDA a Riccarda Ceccarelli, jež patří mezi mediky formule 1, a jeden z těchto chlapců měl nehodu při zimních testech, riskoval by svůj život. Minimální bezpečností požadavky dosud chyběly. Je to ale nezajímá a opouštějí asociaci, což značí pravděpodobně pomatení smyslů."