Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rozhovor s Robertem Kubicou

Rozhovor s Robertem Kubicou

"Mám rád pomalé i rychlé okruhy."

Otázka: Roberte, upíná se na tebe velká pozornost, čím dál větší hvězda. Cílem BMW je získat první vítězství, i když si nejsem navzdory předpovědi jist, zda se to povede zrovna tady v Monaku. Nicméně Ferrari a McLaren jsou rychlé týmy, tudíž, myslíš si, že je stále možné prvního vítězství dosáhnout ještě letos?
 
Robert Kubica: Je to stále cílem týmu, vyhrát závod. Všichni se k tomuto cíli upínají, mou snahou je vyhrát. Ale myslím, že nejsme dostatečně rychlí, Ferrari je rychlejší a myslím, že v Turecku jsme byli oproti McLarenu pomalí. Uvidíme, všechno je možné, ale je to těžké.
 
Otázka: Nick Heidfeld se trápí se svým vozem, zatímco ty jsi velmi rychlý. Nick si stěžuje na to, že auto je obtížné nastavit. Je těžší jej řídit, navzdory tomu, že je rychlejší. Je to důvod, proč jsi rychlejší? Že ti auto víc sedí? Nebo je pro tebe jednodušší jej nastavit?
 
Robert Kubica: „Pravda je taková, že loni jsem to byl já, kdo byl pomalejší. Letošní auto se mi řídí lépe, byť to není autem, ale spíše nastavením. Je tam mnoho malých faktorů, které mi činní život jednodušším, cítím se v autě pohodlněji a to je důvod, proč dokáži jet rychleji. Loni jsem nebyl dostatečně rychlý, občas zazlobila technika. Letos je to lepší, ale nesmíme usnout na vavřínech, musíme dál tvrdě pracovat.
 
Otázka: Ve středu jsme byli svědky zajímavé diskuze mezi jezdci, někteří z nich například nemají rádi Monako (Felipe Massa), preferují jiné okruhy, jako například Turecko. Oproti tomu jsou tací, pro které je Monako nejlepší okruh. Jak je to u tebe?
 
Robert Kubica: Já to nemám takto vyhraněné. Monako mám rád, ale také Monzu, Spa a podobně. Je jedno, jestli je to pomalý, rychlý, středněrychlý okruh. Ale pravda je, že jezdci mají rádi okruhy, kde se jezdí rychle. Nevím přesně, jak to má Felipe Massa, ale jsem si jist, že má rád okruhy jako Turecko nebo Bahrajn, protože už tam tolikrát vyhrál!
 
Otázka: Tento víkend se jede také Světová série Renault, jejímž jsi šampionen, a také GP2. Koho vidíš jako vycházející hvězdu?
 
Robert Kubica: Ou, to je těžká otázka. Pamatuji si, když jsem v roce 2005 jezdil, že to bylo velmi dobré auto, Markus Winkelhock byl velmi dobrý, Adrian Walles také (letos jezdí GP2, pozn. autora). GP2… nevím. Někdy je jednoduché získat takhle zvenku zavádějící informace, je to velmi těžké určit.“