Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso nevěří, že Renault dokáže zrychlit

Alonso nevěří, že Renault dokáže zrychlit

V Silverstone se prý bude situace z Francie opakovat.

Fernando Alonso nevěří, že bude jeho tým schopen bojovat o celkové čtvrté místo v šampionátu po bídném výkonu ve Francii.

Španěl se sice kvalifikoval na třetí místo a tvrdil, že má reálnou šanci bojovat o stupeň vítězů, v závodě to šlo ale z kopce a Alonso se propadl až na osmé místo. Podle jeho slov nebyl vůz dostatečně rychlý.

"Myslím, že jsme neměli potřebnou rychlost, takže bylo úplně jedno, jakou jste měli strategii nebo jak jste odstartovali. Když nejste dostatečně rychlí, předjedou vás." řekl.

Dvojnásobný mistr světa předpokládá, že bude jeho tým při Velké ceně Velké Británie ve stejné pozici jako v Magny-Cours. Také si není jistý, jestli jeho tým dokáže dosáhnout předsezónního cíle - získat čtvrté místo v poháru konstruktérů.

Na otázku, jestli chce v Silverstone snížit odstup za svými rivaly v celkovém hodnocení Alonso odpověděl: "Ano, ale v tuto chvíli nevím, jestli jsme v té správné pozici."

"Také Toyota je v šampionátu hodně před námi, takže potřebujeme rychle zareagovat a já nevím, jestli to dokážeme. Budeme se ale v každém závodě snažit."

Renault je aktuálně sedmý v poháru konstruktérů, na čtvrtý Red Bull ztrácí 12 bodů.

Alonso potvrdil, že nepředpokládá, že by se bídná situace z Magny-Cours měla příští týden v Silverstone zlepšit.

"Myslím, že bude situace podobná, protože jsme už měli takové závody, kdy jsme byli v kvalifikaci rychlí, ale jakmile jsme natankovali do vozu více paliva, byli jsme docela pomalí."

"Takže si myslím, že bude naším cílem v Silverstone získat nějaké body, nic víc než tohle."