Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Force India chystá radikální inovace vozu

Force India chystá radikální inovace vozu

Gascoyne si slibuje zlepšení o půl sekundy.

Force India připravuje radikální vylepšení monopostu VJM01, které bude zkoušet během testů v Silverstone, protože chce snížit odstup na vozy před sebou.

Vedle viditelné změny krytu motoru, který dostane po vzoru Red Bullu žraločí ploutev, chystá tým se základnou právě v Silverstone další aerodynamické novinky a také úpravu tlumičů.

Technický šéf Force Indie Mike Gascoyne řekl serveru autosport.com: "Ano, čeká nás velký test.

"Máme velkou úpravu aerodynaminky, nové části šasi, bočnice, difuzor, přední křídlo a kryt motoru. Také zkusíme nové přední tlumiče. Připravujeme další modifikace zavěšení, takže doufáme, že uděláme docela velký krok kupředu.

"Už je to potřeba. Formule 1 je teď úžasně vyrovnaná a nesmíte ztrácet ani sekundu na prvního, abyste se dostali do druhé části kvalifikace.

"Pro formuli 1 je to dobré, ale my jsme nejmenší a nejmladší tým, což nám ztěžuje práci. Ale je to správné a my se s tím musíme poprat."

Gascoyne věří, že by jim měl tento pokrok pomoci udělat první krok, který potřebují k vzestupu pořadím. V Maďarsku by pak měla Force India poprvé nasadit bezprodlevovou převodovku.

"Potřebujeme být o půl sekundy na kolo rychlejší a doufám, že bychom měli získal ještě více desetin," řekl Gascoyne o zlepšení očekávaném od nových komponent tento týden.

"Pak ale musíme pokračovat, v dalším testu někdy kolem závodu na Hockenheimu bychom měli nasadit naší novou převodovku. Takže chystáme docela dost vylepšení, rozhodně je potřebujeme."