Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonsova budoucnost se rozhodne na konci léta

Alonsova budoucnost se rozhodne na konci léta

Důležitým faktorem bude to, nakolik se Renault zvedne.

Je vysoce nepravděpodobné, že se dozvíme, kde Fernando Alonso příští rok skončí, ještě před Velkou cenou Itálie v září. Španěl se chce nyní soustředit na závodění, protože je důležité, aby se tým posunul ze sedmého místa v poháru konstruktéru na čtvrté.

Mezi zájemci o dvojnásobného mistra světa jsou například Honda, která se tím netají, nebo také Red Bull. Někteří lidé jej spojují i s Ferrari, v kterém sám Alonso spatřuje jen malou naději.

"Myslím, že se rozhodnu na konci léta, po následující sérii závodů, letní přestávce a po Velkých cenách v Belgii a Itálii," prozradil Alonso. To jsou pro nás vysoce důležité závody, musíme se pokusit dostat na čtvrté místo v poháru konstruktérů. Potom bude čas přemýšlet nad tím, jaké jsou možnosti pro příští rok.

Nejsem si zcela jistý situací ve Ferrari. Felipe má kontrakt do roku 2010 a nyní odvádí velmi dobrou práci, takže tam nevidím důvod ke změně. A pokud se Kimi jednoho dne nevzbudí a nerozhodne se skončit, pak to nevypadá na situaci, že by došlo v nejbližší době ke změně. Mám dojem, že se trošku zaobírá otázkou, co by chtěl dělat, ale nemluvili jsme o tom."

Na dotaz, zdali je s nějakým týmem v kontaktu, Alonso odpověděl: "Ne. V současné chvíli s nikým diskuze nevedu."

Jedním z rozhodujících faktorů pro Alonsa nejspíš bude, nakolik se Renault zvedne.

"Musíme pracovat co nejdříve na autě pro příští rok, ale zároveň letošní pozice v šampionátu je pro tým důležitá. Není to stejné, pokud skončíte sedmí, a nebo čtvrtí, což je věc, na které Renault pracuje. Dělá to velký rozdíl v rozpočtu a dalších věcech pro příští rok. Musíme na to tedy tlačit na dvou frontách, jak na R28, tak na R29. Myslím, že tak moc, jak jen to půjde."