Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Fernando Alonso hodlá zůstat v F1 ještě mnoho let

Fernando Alonso hodlá zůstat v F1 ještě mnoho let

Zároveň přiznal, že nyní si váží svých dřívějších úspěchů více.

Ačkoliv v budoucnu není jisté, v jaké stáji Fernando Alonso zakotví, jedna věc už jistá je, dvojnásobného mistra světa ve formuli 1 budeme vídat ještě dlouho.

Alonso také přiznal, že současné neúspěchy jenom potvrzují, jak je třeba si dřívějších výsledků vážit. Španěl zmínil i Michaela Schumachera, který po dvou získaných titulech čekal na další triumf dlouhých pět let.

"Má současná pozice možná pomohla lidem z venku více ocenit mé dřívejší úspěchy ve formuli 1, hlavně lidem ze Španělska," řekl Alonso britským novinářům. "Fanoušci ze Španělska byli v F1 noví, protože tento sport zde nebyl příliš ustálený. Nyní si myslím, že chápou lépe, jak těžké bylo dosáhnout mých výsledků. Nyní je čas zmobilizovat síly a probudit v každém novou motivaci.

Občas to vypadá, že jsem jediný, kdo takto přemýšlí. Ale já jsem si vědom toho, že (Michael)Schumacher vyhrál dva tituly s Benettonem, a pak to samé pět let po sobě ve Ferrari nedokázal. Mně se nepodařilo vyhrát loni s McLarenem, letos je vítězství také nemožné, ale stále jsou to jen dva roky.

Snad budu bojovat o titul opět příští rok. Mám spoustu času a mým cílem je vyhrát více šampionátů. Stále tento sport miluji. Jsou tu různé vrcholy a také pády. Ty dobré chvíle se nedají jen tak zapomenout. Z ničeho jiného takové pocity mít nemohu."

Alonso ale přiznal, že dříve neplánoval zůstat ve formuli 1 příliš dlouho: "Je pravda, že před dvěma či třemi lety jsem nebyl toho názoru, že bych mohl zůstat v F1 tak dlouho jako Michael. Začal jsem v Minardi, když mi bylo 19. V té době jsem si myslel, že 19 nebo 20 let by v tomto sportu bylo příliš mnoho. F1 vám může vysát všechnu energii, a já si říkal, že tu nechci svůj život ztratit. Nyní se můj názor změnil. Je mi 26 a já si řikám, proč bych tu nevydržel dalších 10, 11 let? Chci zpět úspěch, a jsem ochoten tu strávit takový čas, abych jej získal."

Miláček španělských davů nadále zopakoval, že o své budoucnosti se rozhodne během letní přestávky, a prozradil, že možné je všechno.