Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kubica doufá, že BMW překonalo problémy

Kubica doufá, že BMW překonalo problémy

Německo-švýcarský tým se potřebuje vrátit tam, kde byl.

Polský hrdina Robert Kubica doufá, že problémy, které sužují BMW posledních pár závodů pominuly a tým se ve Valencii vrátí na výsluní.

V posledním závodě na maďarském Hungaroringu získal tým pouze jeden jediný bod, Kubica dojel po startu ze čtvrté pozice osmý a Heidfeld poté, co neprošel sítem první části kvalifikace dojel až desátý. Kubica už potřetí v řadě ve výsledcích nefiguroval v první šestce a pokud chce tým ještě potrápit McLaren a Ferrari, musí se rychle vzpamatovat.

Kubica byl podle svých slov překvapen tím, jak v Maďarsku ztratil rychlost z úvodních závodů. Nyní pouze doufá, že se ve Valencii podobná situace nebude opakovat.

"Pár kol po startu se vůz začal ovládat dost špatně a měl jsem pocit, že je tlak v pneumatikách příliš velký. V takových podmínkách jednoduše musíte zpomalit po tom, co se grip a trakce rapidně sníží. Po první zastávce jsem poznal, že ten masivní nedostatek gripu tam stále je.

"V posledních dvou závodech jsme získali pouze osm bodů, což jednoduše není dost. Tento trend nás vrací zpátky do sezóny 2007 a to rozhodně není náš cíl.

"Doufám, že je Maďarsko bodem obratu, protože mě tato pozice staví do role sběru bodů a ne pódií. Uvidíme, jestli se dokážeme vrátit tam, kde bychom měli ve Valencii být."