Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Fisichella doufá, že mu safety car přinese štěstí

Fisichella doufá, že mu safety car přinese štěstí

Za normálních okolností prý nemá šanci na body.

Giancarlo Fisichella doufá, že v neděli ovlivní Velkou cenu Evropy ve Valencii výjezd safety caru v jeho prospěch a dojede si tak pro své první letošní body.

Ital už nebodoval ve třinácti závodech a to je zatím nejdelší bodová pauza, kterou kdy měl. Fisichella navzdory tomu, že tým poprvé nasadil bezprodlevovou převodovku nevěří, že to bude stačit na posun z posledních dvou řad na startu.

"Samozřejmě, že pokud to bude normální závod, bude nemožné získat body. Ale když budeme mít dobrou strategii a dost štěstí, můžeme skončit dobře. Nikdy nevíte, je důležité dostat se do cíle a získat nejlepší výsledek co můžete.

"Co se týče bezprodlevové převodovky, jsem si jistý. Podnikli jsme další vývoj v ohledu spolehlivosti, ale ačkoliv nám to přineslo dvě nebo tři desetiny, nestačí to."

Fisichella také navzdory tomu, že se jede na městské trati, nevěří, že by mohl nějaký jezdec vyniknout nad rychlost svého vozu.

"Je to městský okruh, ale určitě není těžký. Je docela široký, jako v Austrálii, snadno se učí, ale nemyslím si, že je možné být mnohem rychlejší než ostatní jezdci. Není zde nic extra speciálního, co by mohl pilot udělat, je to jako normální okruh."