Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jiří Křenek a zapomenutá vstupní karta

Jiří Křenek a zapomenutá vstupní karta

Dostanete náhradní, ale rozhodně ne zadarmo.

Známý český fotograf Jiří Křenek se nepřipravil na novou Velkou cenu Evropy úplně nejlépe. Zapomněl si totiž doma to nejdůležitější - vstupní kartu. Bez ní vás nikam nepustí, i kdybyste se na hlavu stavěli nebo si nasadili masku Fernanda Alonsa.

A tak Jirkovi nezbylo nic jiného, než pokorně požádat o dočasnou jednorázovou kartu na víkend. To je ale voda na mlýn FIA.

"Co si vůbec myslíte? Tohle je formule 1, takhle by to nešlo," nechala Křenka vymáchat šéfka FIA přes novináře Alex Schrienová.

Samozřejmě, připravit náhradní kartu je otázkou pěti minut, a Jirka Křenek, jelikož není z RTL nebo ITV, musel dostat lekci. Zlobit se nemůžete, stěžovat tak maximálně na nádraží, kdo kritizuje FIA, okamžitě skončil (týmy F1 jsou na tom stejně).

A tak musel Křenek na kartu čekat 24 hodiny. Delegát FIA přes fotografy Pat Behar, jakýsi hlídací pes (kdo fotit nemůže, tak prostě nebude), navíc působí strašidelně už od pohledu, takže jakýkoli odpor je zbytečný.

"Jiží, Jiží! You are pain in the ass!" hulákal Behar na Křenka, samozřejmě spíše z legrace.

"My se samozřejmě známe, ale museli mě v tom nechat vykoupat," přiznal s úsměvem Jiří Křenek.

Možná by FIA mohla nasadit období pokory. Poté, co kompletně zmastila funkci časomíry při Velké ceně Německa, by k tomu byl důvod.

"S tím už nejde nic dělat," řekla ta stejná Alex Schrienová na dotaz, zda se můžeme dočkat opravy.

Inu, dvojí metr...

"You are pain in the ass!"