Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Toro Rosso by mohlo brát motory Honda

Toro Rosso by mohlo brát motory Honda

Pokud podepíše s Takumou Satem.

Jak jsme Vás nedávno informovali, hlavními kandidáty na post závodního jezdce u týmu Toro Rosso zůstali čtyři piloti - Takuma Sato, Sebastien Buemi, Bruno Senna a Sebastien Bourdais.

Buemi a Sato se budou moci v barvách Toro Rossa předvést při testování v Jerezu.

Ve prospěch jedenatřicetiletého Japonce by mohla hrát jeho národnost, Red Bull by velice rád prorazil na japonský trh. Tokijský rodák se ve formuli 1 pohybuje od roku 2002, za tu dobu už stihl posbírat slušnou dávku zkušeností, což se jistě zamlouvá Gerhardu Bergerovi, který několikrát naznačil, že Toro Rosso si představuje zaměstnat jednoho zkušeného jezdce a jednoho mladíka.

Podle magazínu Motorsport Aktuell se italská stáj o Sata zajímá i z důvodu možného odebírání motorů Honda. Vzhledem k tomu, že agregáty Ferrari v současných vozech Toro Rossa fungují více než dobře, je tato zpráva překvapivá, na druhou stranu by to mohlo umožnit mateřské stáji Red Bull vyměnit současné motory od Renaultu právě za ty se vzpínajícím se koníkem.

Pokud by se vyjednávání se Satem ani Bourdaisem nevydařilo, může se Toro Rosso poohlédnout po Nicku Heidfeldovi, ovšem pouze v případě, že německý závodník přijde o své místo u BMW.

"Pokud bude Nick na trhu jezdců, musíte se o něj zajímat. V poslední době však bohužel jeho úspěchy nebyly zrovna oslnivé," řekl spolumajitel Toro Rossa Gerhard Berger.