Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Force India jedná s Mercedesem a McLarenem

Force India jedná s Mercedesem a McLarenem

O dodávce motorů a technické spolupráci.

Mercedes-Benz a McLaren jednají s týmem Force India o dodávce motorů a technické spolupráci pro příští rok.

Přestože má Force India na rok 2009 smlouvu na dodávku motorů od Ferrari, stále zvažuje aktuální situaci, když mají příští rok přijít změny v pravidlech ohledně motorů.

Původně se mezi Mercedesem, McLarenem a Force Indií diskutovalo pouze o prosté dodávce motorů, s postupnou nabídkou technické podpory však přišla i možnost angažovat do Force Indie Brita Paula di Restu, chráněnce Mercedesu, který letos bojuje o titul v DTM. Ten by se pak později mohl stát přímo pilotem McLarenu.

Tiskový mluvčí McLarenu sice potvrdil, že s Force Indií jednají, trval ale na tom, že zatím nebylo nic dohodnuto.

"McLaren a Mercedes-Benz jsou přesvědčené, že nezávislé týmy jsou pro formuli 1 životně důležité, ve skutečnosti jsou základy, pro které jsou závody pořádány.

Proto bychom měli s nezávislými týmy pouze spolupracovat a vytvořit pro tuto spolupráci ekonomický smysl, budeme připraveni tak učinit. Nic zatím nebylo dohodnuto, ale vedeme různé diskuze a pokud z nich něco vzejde, budeme co nejdříve informovat média.

Stejně tak jednáme s Maxem Mosleyem a snažíme se jej seznámit s celou záležitostí."

Šéf týmu Force India Colin Kolles se nechce k jednáním s Mercedesem a McLarenem vyjadřovat. Na otázku o dodávce motorů pro rok 2009 odpověděl: "Vše, co mohu říci je to, že příští rok budeme mít motory."