Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Coulthard, Fisichella a Sato o havárii ve třetím kole

Coulthard, Fisichella a Sato o havárii ve třetím kole

Diskutujte na téma Fisichellovy havárie.

Ve třetím kole závodu došlo k veliké havárii poté, co explodoval motor v monopostu BAR Takumy Sata. V nepřehledné situaci pak zezadu do Coulthardova mclarenu narazil Giancarlo Fisichella se sauberem a skončil v bariéře koly vzůru.

David Coulthard si myslí, že Fisichella byl možná trochu rychlejší, než se na danou situaci slušelo a že ze Satova auta se kouřilo už v zaváděcím kole.

"Nebylo vůbec nic vidět, takže Fisichella jel asi moc rychle, jsem ale rád, že to nebylo až tak vážné," řekl David Coulthard. "Ze Satova auta se kouřilo už v zaváděcím kole, jsem si jist, že jeho inženýři věděli o tom, že motor exploduje."

Giancarlo Fisichella je velmi zklamán.

"Viděl jsem, že mu motor kouří už na startu, ale že to dopadne takto, nikdo nečekal," řekl Fisichella. "Neviděl jsem vůbec nic. Barrichello a Montoya byli vepředu a najednou se přede mnou zjevil mclaren. Nevím, proč byl zrovna tam, najednou jsem ucítil náraz a ocitl jsem se vzhůru nohama. Zůstal jsem v kokpitu, dokud se situace neuklidnila, to pro případ.

Jsem ok, ale velmi frustrovaný, mohli jsme dojet čtvrtí."

Takuma Sato je spokojen, že se nikomu nic nestalo.

"Je mi moc líto, že můj motor způsobil havárii mezi Coulthardem a Fisichellou, ale nemohl jsem s tím nic dělat."

Článek průběžně aktualizujeme o komentáře zúčastněných stran. Co si o tom všem myslíte, můžete diskutovat pod tímto článkem.