Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Alonso a Ralf se obviňují navzájem

Alonso a Ralf se obviňují navzájem

Alonso prý za týden vychladne. [diskuze]

Fernando Alonso se obořil na Ralfa Schumachera poté, co Španěl havaroval v tunelu u přístavu při předjížděcím manévru Ralfa, který byl o kolo zpět. Když předjížděl Fernando Alonso williams Ralfa Schumachera, zvolili si k tomu oba jezdci tunel. Alonso vyjel z ideální stopy a těžce narazil do zdi.

Alonso v té době jel na druhém místě za Trullim. Španěl německého jezdce kritizuje za to, že nejdříve zvolnil a pak zase přidal plyn, takže Alonso neměl už kudy jinudy jet.

"Ralf byl přede mnou a zpomalil, ale pak znovu přidal plyn," zlobí se Alonso. "Bylo to velmi neobvyklé. Když se něco stane, je v tom Ralf. Byla to havárie ve velké rychlosti, ale takové má Ralf rád. Nebudu ztrácet čas tím, že s ním o tom promluvím. Mám na starosti důležitější věci."

Ovšem podle Ralfa Schumachera udělal Alonso chybu.

"Najel na nečistoty, je mi to moc líto, ale neměl jsem nic takového v úmyslu. Není pravda, že bych ignoroval modré vlajky. Je jasné, že se na někoho snažil uvalit vinu za tuto nehodu. Počkejte týden a on vychladne."

Alonso doufal, že Ralfovi zakážou startovat ve třech nebo čtyřech závodech a že s Ralfem je těžké závodit. "Stalo se to Satovi v Bahrajnu, mně v Imole a teď tady."

Nikdo za incident ale trestán nebude.

Článek průběžně aktualizujeme o komentáře zúčastněných stran. Co si o tom všem myslíte, můžete diskutovat pod tímto článkem.