Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pořadatelé Velké ceny Kanady se setkají s Ecclestonem

Pořadatelé Velké ceny Kanady se setkají s Ecclestonem

Chtějí jednat o návratu svého závodu do kalendáře.

Vládní úředníci Montrealu dnes poletí do Londýna, aby se setkali s Berniem Ecclestonem a jednali o záchraně Velké ceny Kanady pro příští rok.

Závod byl vyřazen z kalendáře sezóny 2009, protože nebyly v minulých dvou letech splněny smluvní požadavky, tedy zaplacena částka mezi deseti a dvaceti miliony dolarů.

Představitelé závodu odmítají, že by se opozdili s placením a tvrdí, že budou nadále vyjednávat o navrácení závodu do kalendáře. Ecclestone to ale popřel, přesto s ním primátor Montrealu Gerald Tremblay a další dva ministři budou jednat.

Vláda Quebecu v návrat Velké ceny Kanady doufá, protože pro místní ekonomiku letos přinesla 75 milionů dolarů.

"Pokud budeme schopni rozumně a zodpovědně pomoci zachránit tento podnik, uděláme to." řekl quebecký ministr pro rozvoj ekonomiky Raymond Bachand.

"Velká cena je velkou událostí, je to největší turistická událost, ale kolik konkrétně přináší, ne jako vedlejší produkt, ale jako přínos pro peněženky nás jako občanů a daňových poplatníků? Mám v plánu jednat s panem Ecclestonem."

Velká cena Kanady je už druhým vyškrtnutým závodem pro příští rok, tou první je Velká cena Francie, rovněž z finančních důvodů. Pokud se navíc v příštím roce v Montrealu nepojede, bude to od roku 1950 poprvé, co v Mistrovství světa formule 1 nebude zařazen jediný závod v Severní Americe.