Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

BMW už se soustředí na příští sezónu

BMW už se soustředí na příští sezónu

Bitva o titul pro německo-švýcarský tým už skončila.

Šéf týmu BMW Sauber Mario Theissen řekl, že se stáj již plně věnuje vývoji vozu pro příští sezónu, když už nemá Robert Kubica šanci získat mistrovský titul.

Kubica ztrácí 19 bodů na Lewise Hamiltona, BMW pak na vedoucí Ferrari v poháru konstruktérů 21 bodů. Theissen proto potvrdil, že je nyní hlavní starostí týmu vývoj nového vozu, v příští sezóně navíc vejdou v platnost veliké změny v pravidlech a bude nasazen systém rekuperace energie KERS.

Na otázku, zda na současném voze probíhá před posledním závodem v Interlagosu nějaký vývoj Theissen odpověděl: "Vývoj je špatné slovo, samozřejmě, že přivezeme nové aerodynamické součástky, které budou vypadat odlišně od těch v Šanghaji. Opět se budeme snažit vymáčknout z našeho balíku maximum možného."

Co se týče prací na novém F1.09, Theissen dodal: "Myslím, že si vedeme dobře. Návrh vozu jde podle plánu, také na trati dokončujeme vývoj aerodynamiky podle rozvrhu. V nedávných týdnech jsme otestovali KERS. Ne na trati, ale na rovince v Miramas. Práce pokračuje."