Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton chce strávit zbytek kariéry u McLarenu

Hamilton chce strávit zbytek kariéry u McLarenu

Brit by za McLaren rád získal ještě aspoň dva tituly.

Čerstvě korunovaný šampion formule 1 Lewis Hamilton řekl po návratu z Brazílie do Wokingu tisícovce zaměstnanců McLarenu, že by s týmem rád zůstal až do konce své kariéry.

"Miluji tento tým, nikam jinam nejdu. Tohle je nejlepší tým na světě. Jsem velice hrdý na všechno, čeho McLaren dosáhl.

Ještě když jsem vyrůstal, když jsem poprvé zjistil, že je závodění to, co chci dělat, věděl jsem, že McLaren je ten tým, za který chci jezdit.

Chodíval jsem do starého sídla a díval se na vítězný vůz Ayrtona Senny a také Miky Häkkinena. Držel jsem volant a snil, že budu mít jednou vůz se svým jménem a na špičce bude číslo jedna. A nyní se stal sen skutečností."

Hamilton zdůraznil svou touhu získat pro stáj Rona Dennise minimálně tři tituly a v neposlední řadě také získat silniční vůz McLaren F1 LM, který mu byl za dosažení tohoto cíle slíben.

"Je to nejúžasnější auto na světě a já ho chci vybojovat."

Celý tým nyní oslavuje ve svém sídle ve Wokingu. Včera v noci byl na počest vítězství uspořádán desetiminutový ohňostroj, titul byl samozřejmě slaven spoustou šampaňského a hudby. Ron Dennis pak ve svém projevu řekl mimo jiné: "Tak, udělali jsme to po svém."

Obvyklá bílá barva desetimetrového znaku u vstupu do továrny byla změněna v červenou, stejně jako trika McLarenu oslavující vítězství Lewise Hamiltona.