Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Craig Gore odchází z motorsportu

Craig Gore odchází z motorsportu

Budoucnost týmu Australia je nejasná

Australský obchodník Craig Gore se podle australských zdrojů rozhodl ukončit veškerou svou činnost v motoristickém sportu. V tiskovém prohlášení, které vydal ze svého letního rodinného sídla v Byron Bay, oznámil:

"Považuji svou činnost v motoristickém sportu za ukončenou. Raději už teď budu trávit svůj čas se svou rodinou a dětmi, než se závodními vozy."

Na Goreovo rozhodnutí měla zřejmě zásadní vliv operace perforovaného střeva, kterou prodělal minulý měsíc v Londýně a bez které mu zbýval zřejmě pouze týden života. Přestože to po těžké opraci očekával jen málokdo, Gore se zúčastnil se svým týmem i závodu v Surfers Paradise.

"Konzultoval jsem svůj odchod s Kevinem Kalkhovenem, členy týmu i svými přáteli  a myslím, že mohu odejít se vztyčenou hlavou," dodal v tiskovém prohlášení Craig Gore, který již letos brzy na jaře prodal své dvě licence pro šampionát V8 Supercars. Tehdy jako důvod uvedl nedostatek času, zdravotní důvody a snahu věnovat se plně svému týmu Australia v IndyCar Series.

Gore zároveň popřel, že by jeho prohlášení mělo spojitost s nejasnou budoucností závodu IndyCar Series v Surfers Paradise.

"Nemám to zapotřebí. Motorsport jsem bral vždy velmi vážně, neblafoval jsem. Ale teď vidím ve svém životě důležitější věci."

Nejasnou tak zatím zůstává další budoucnost týmu Australia, jehož koncept byl Goreovým ditětem, budoucnost Willa Powera v IndyCar Series a konečně i osud celého týmu KV Racing Technology.

Will Power ani Kevin Kalkhoven se zatím ke Goreovu prohlášení nijak nevyjádřili.