Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bernie Ecclestone by rád rozdával medaile místo bodů

Bernie Ecclestone by rád rozdával medaile místo bodů

Kdo by měl nejvíce zlatých, stal by se mistrem.

Majitel formule 1 Bernie Ecclestone nezůstává své pověsti nic dlužen. Kdybychom se ohlédli do minulosti, má za sebou tento muž již mnoho kontroverzních návrhů, a nyní přišel s dalším. Podle jeho názoru by se měl stát mistrem světa muž s největším počtem vítězství (letos by to znamenalo titul pro Felipe Massu), což samo o sobě není tak špatná myšlenka. Docílit toho ale chce rozdělováním zlatých, stříbrných a bronzových medailí.

"FIA i všechny týmy to podporují, stane se to," prohlásil Ecclestone. "Každý rozumí tomu, co znamená zlatá, stříbrná a bronzová. Takřka ve všech sportech je to děláno touto cestou. Celé je to v tom, že když dorazíme do Melbourne na první závod, každý se bude prát o to, aby z něj odjížděl se zlatou medailí. Nechtějí odjíždět s deseti, osmi, či šesti body."

Ecclestone si dlouhodobě přeje změnu, co se bodů týče, aby se stal boj o první místo mezi jezdci žádanější. Brit věří, že cesta medailí je ta správná. Přestože tento návrh ještě nebyl FIA oficiálně představen, Bernie si je jeho podporou jist.

"Všichni jsou tím nápadem nadšení, každý jej podporuje," nechal se slyšet. "Jsem si na sto procent jistý, že to je správná cesta, donutím je (jezdce) předjíždět."

Bodovací systém by se zachoval pouze pro pohár konstruktérů.