Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Berger: "Toro Rosso ztratí na podpoře Red Bullu."

Berger: "Toro Rosso ztratí na podpoře Red Bullu."

Ten se bude kvůli změnám pravidel věnovat hlavně A týmu.

Gerhard Berger, který včera prodal Dietrichu Mateschitzovi zpátky poloviční podíl v Toro Rosso řekl, že podle jeho názoru italské béčko Red Bullu ztratí na podpoře výrobce energetických nápojů.

Příští rok vejdou ve formuli 1 v platnost značné změny technických pravidel a Red Bull se podle slov Bergera bude soustředit hlavně na A tým Red Bullu, takže bude Toro Rosso odsunuto na vedlejší kolej. Navíc pro tak malý tým, jakým Toro Rosso je, bude za takových podmínek těžké udržet, případně vylepšit letošní formu.

Toro Rosso letos v Poháru konstruktérů dosáhlo na šesté místo a především díky Sebastianu Vettelovi a jeho vítězství ve zmáčené Velké ceně Itálie předstihlo samotný Red Bull.

Gerhard Berger navíc nejen prodal svůj podíl v Toro Rosso, bývalý pilot formule 1 dokonce Toro Rosso opouští.

"Nová pravidla nedávají žádný prostor pro zlepšení tak malému týmu jako Toro Rosso. Dietrich bude také směřovat svou pozornost na Red Bull, takže podpora Toro Rosso oslábne a zabrání týmu vylepšit letošní šesté místo v Poháru konstruktérů.

Já tomu nechci odporovat, to nemám v povaze. Ano, budu mimo Toro Rosso, ale rozchod s týmem i s Dietrichem je zcela přátelský, nemáme mezi sebou žádné spory."

Berger také odmítl, že by odešel kvůli jezdcům, kteří za Toro Rosso budou příští rok jezdit. "Ne, to s tím nemá co dělat."

Ve spojení s Toro Rosso se z kandidátů nejvíce skloňují jména Sebastiena Buemiho a Takumy Sata.