Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Fisichella o svou budoucnost obavy nemá

Fisichella o svou budoucnost obavy nemá

Užší spolupráce s McLarenem na jeho situaci nic nemění.

Giancarlo Fisichella podle svých slov nepochybuje o svém setrvání ve Force Indii i v roce 2009, přestože se po oznámení uzavření užší technické spolupráce s McLarenem objevily spekulace o tom, že bude chtít britský tým do Force Indie dosadit některého ze svých chráněnců, ať už by se jednalo o Pedra de la Rosu nebo například Paula di Restu.

Právě prvně jmenovaný, Pedro de la Rosa, se v kokpitu Force Indie objevil při testech v Barceloně a absolvoval s týmem ze Silverstone dvoudenní program.

"Jezdecké složení bylo oznámeno v Číně a já věřím lidem, kteří věří mně. Původně jsem podepsal dvouletou smlouvu, která byla v září znovu shlédnuta, abychom vše skloubili s dohodou s McLarenem."

K nasazení de la Rosy v Barceloně Fisichella dodal: "Já jsem věděl pouze to, že by s námi mohl Pedro testovat, nesměli jsme o tom nic říkat, dokud vše nebylo oficiálně oznámeno, překvapen jsem tím tedy vůbec nebyl. A jinak, drby ve formuli 1 mě opravdu nezajímají."

Rodák z Říma také řekl, že se už na novou sezónu těší, tým mu přislíbil silnější vůz.

"Konkurenceschopný komplet, to je vše, co chci a co mi slíbili. A to je hodně dobrý důvod, abych pro tým závodil i příští rok."