Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

BMW chce v příštím roce bojovat o titul

BMW chce v příštím roce bojovat o titul

Dosavadní cíle tým splnil.

Stáj BMW by chtěla v příštím roce bojovat o titul, jak řekl člen jeho představenstva Klaus Draeger: "V roce 2009 budeme bojovat o titul."

Šéf BMW Mario Theissen s cílem souhlasí, nicméně si není jeho splněním příliš jistý: "Nejsem si tím úplně jistý, ale je to i můj záměr. Máme jasné cíle. Ve formuli 1 to rozhodně není snadné."

Německo-švýcarská stáj letos skončila v Poháru konstruktérů na třetím místě, především díky dvojitému vítězství ve Velké ceně Kanady. Závěr sezóny se ale týmu nepovedl, když nedokázal udržet krok ve vývoji vozu se svými soupeři.

I tak ale BMW podle Theissena splnilo své dlouhodobé cíle, které si vytýčilo při koupi Sauberu v roce 2005: v roce 2006 bodovat, v roce 2007 získat pódiové umístění a v roce 2008 zvítězit.

Theissen ještě dodal: "Neměli jsme nejrychlejší auto, ale počítá se celkový součet. V loňském roce byla naším problémem spolehlivost a práce v této oblasti pro rok 2008 se vyplatila, když jsme letos nezaznamenali ani jedno jediné odstoupení po technické poruše."