Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Briatore: "Alonso je pod tlakem lepší než Schumacher."

Briatore: "Alonso je pod tlakem lepší než Schumacher."

Ve vypjatých situacích podle Itala dělá méně chyb.

Šéf stáje Renault Flavio Briatore podle svých slov vidí ve svém pilotovi Fernandu Alonsovi kvalitnějšího jezdce než jakým byl Michael Schumacher, zejména pokud se octne pod tlakem.

Ačkoliv se zdržel specifikování oblastí, ve kterých je ten který z těchto pilotů lepší, řekl, že je jedna věc, ve které je Alonso mnohem lepší než sedminásobný mistr světa.

"Jsou to dva odlišní jezdci, v odlišných érách formule 1. Podle mě ale Alonso dělá méně chyb než Michael. Čím více tlačíte na Fernanda, tím je lepší. Michael pod tlakem nebyl tak dobrý."

Alonso závodí za Renault od roku 2003, v loňské sezóně ale přešel k McLarenu. Neshody s týmem ale vyústily v jeho návrat k francouzskému týmu. Podle Briatoreho jej však rok 2007 udělal ještě lepším.

"Fernando je Fernando. Přišel s jedním rokem zkušeností navíc. A na takové úrovni, zejména s velice konkurenceschopným týmem, je to důležité."

Briatore hovořil také o svých pocitech, když Alonso na konci roku 2005 oznámil svůj odchod k McLarenu: "Samozřejmě, že to nebylo dobré. Byly Vánoce a tohle nebyl ten nejlepší vánoční dárek.

Věděl jsem, že to pro něj bude těžké, protože lidská stránka je pro Fernanda velice důležitá a věděl jsem, že tam nebyl šťastný. Ale nebyl jsem naštvaný nebo zklamaný, jen smutný."