Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Montoya vysvětlil kolizi s Michaelem ze svého úhlu pohledu

Montoya vysvětlil kolizi s Michaelem ze svého úhlu pohledu

"Ve skutečnosti jsem se mu dokázal vyhnout."

Juan Pablo Montoya poprvé od Grand Prix Monaka nabídl podrobnější verzi incidentu v tunelu ze svého úhlu pohledu. Montoya kolidoval s vozem M. Schumachera, který v důsledku toho narazil do svodidel a musel odstoupit.

"Zahřívali jsme gumy, on řadil nahoru, já jsem řadil nahoru, on prudce zabrzdil, aby zahřál brzdy, já brzdil jak jen to šlo, abych se mu vyhnul, přesunul jsem se napravo a já myslím že on jel za safety carem, aby nenabral nějaké nečistoty po Alonsově nehodě, byl jsem vedle něj. Už jsem byl u zdi a myslím, že mě tam nečekal. Jeho pravé kolo se střetlo s mým levým a bylo to.

Když se podíváte na video, pak uvidíte, že se mu zablokovala přední kola, já jsem tam hned za ním a je vidět, že jsem se mu ve skutečnosti dokázal vyhnout. Už jsem to jednou říkal, že to není poprvé, co Michael tohle dělá, že zahřívá brzdy a takové věci, a bylo to poprvé, co měl prostě smůlu. Vážně jsem neměl v úmyslu dostat se z pátého místa na čtvrté tím, že bych jej sundal."

Bylo také drobným překvapením, že zatímco jindy Montoya pro upřímné slovo nechodí daleko, po závodě v Monaku byl o poznání mírnější. Proč?

"Snažil jsem se to komentovat mírně, protože to bylo smutné. Ve skutečnosti mi bylo líto vidět Michaela odstoupit ze závodu takovým způsobem," řekl Montoya s tím, že kdyby byl v pořadí a ne o kolo zpět a jeden z jedzců - nebo oba dva - by skončil mimo, pak by mohl být naštvaný.

"Za mnou byl Rubens, já byl o kolo zpět, takže pochybuju, že bych to kolo dokázal v posledních třiceti kolech závodu získat zpátky, nebo jo?" řekl Montoya. "Je mi to líto, protože jsem neměl zájem v tom být nějak zainteresovaný, tím spíš za safety carem."

Juan Pablo Montoya byl novináři dotázán také na názor ohledně nehody mezi Ralfem Schumacherem a Fernandem Alonsem, která jeho kolizi s Michaelem předcházela.

"Abych byl upřímný, neviděl jsem to. Upřímně, upřímně, upřímně, neviděl jsem to v televizi. Měl jsem hodně problému po skončení závodu a neměl jsem čas se na to podívat."