Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

S možností zrušit tým Hondy se stále počítá

S možností zrušit tým Hondy se stále počítá

Fry a Brawn by měli najít kupce co nejdříve.

Společnost Honda nevyloučila možnost, že bude její tým formule 1 zrušen, do začátku letošní sezóny zbývá pouhých pět týdnů a šéfové stáje Nick Fry a Ross Brawn stále ještě nepotvrdili žádného kupce.

Japonská autmobilka v prosinci loňského roku ohlásila svůj okamžitý odchod z formule 1, od té doby stále probíhají intenzivní jednání s možnými zájemci o koupi týmu, tím posledním je Virgin Group Sira Richarda Bransona. I tak ale stále oficiálně řečeno nic ve smyslu, že jsou jednání blízko podpisu smlouvy.

Zatímco šéfové Hondy v Japonsku pečlivě studují možnosti, které jsou aktuálně na stole, mluvčí automobilky připustil, že ukončení činnosti týmu stále zůstává jednou z nich.

"Je pravda, že jednáme s několika potenciálními kupci, ale tým stále ještě může být zrušen, pokud budou jednání neúspěšná."

Přestože se tento týden objevily spekulace o Virgin Group jakožto o zachránci týmu, má se za to, že jeho šéfové Nick Fry a Ross Brawn mají v plánu tým udržet s využitím zbylých finančních prostředků od Hondy, příjmů z televizních práv od Bernieho Ecclestona a sponzorů stojících za Brunem Sennou.

Ecclestone by podle svých slov Virgin Group ve formuli 1 vítal.

"Uvítali bychom je s otevřenou náručí. Je (Sir Richard Branson) to přesně ten typ člověka, kterého bychom ve sportu chtěli. Sir Richard Branson je skvělý chlap. Potkal jsem ho loni v Monze a rozuměli jsme si velice dobře."

Šéfové týmu po Hondě by měli o jeho budoucnosti rozhodnout do několika dní s tím, že musí splnit požadavek Mercedesu-Benz jako dodavatele motorů, prokázat finanční jistotu, aby mohli pokrýt nákup pohonných jednotek.

Zástupci Honda Racing o aktuálním stavu situace nadále mlčí, mluvčí týmu říká pouze to, že možnost svého startu ve Velké ceně Austrálie vidí optimisticky.