Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda nemá žádného vážného zájemce o koupi

Honda nemá žádného vážného zájemce o koupi

Tvrdí to šéfové japonské automobilky.

Zástupci japonské automobilky Honda dnes oznámili, že jimi opuštěný tým formule 1 v tuto chvíli nemá žádného vážného zájemce o koupi.

Už od konce loňského roku se vedou spekulace o tom, kdo zachrání stáj po Hondě, zatím posledním člověkem spojovaným s koupí Hondy je Richard Branson a jeho Virgin Group. Branson ale nedávno řekl, že se formule 1 musí změnit, pokud mají vstoupit (psali jsme zde), což spekulace o koupi týmu vyvrací.

Výkonný ředitel automobilky Takeo Fukui řekl, že by tým mohl mít s hledáním seriózního zájemce problém, od prosince se totiž situace zlepšila jen mírně.

"Jsou zde různé nabídky pro tým, ale zatím jsme neviděli žádnou seriózní. Proces prodeje je podle nás složitý."

Honda podle nedávných zpráv také odmítla finanční pomoc od Bernieho Ecclestona ve formě sta milionů liber, jak potvrdil sám šéf formule 1 (informovali jsme zde).

"Chtěl jsem jim pomoci s odkoupením týmu. Měli vzít, co jsem nabízel. Byla to velice dobrá nabídka pro všechny strany. Poskytlo by jim to kompletní záchranu, ale oni chtějí jednat po svém. Jediné, co teď můžeme dělat je čekat a modlit se."

Čas Hondy pro záchranu se stále více krátí, Mercedes-Benz jakožto dodavatel motorů požaduje, aby tým od pondělí prokázal svou finanční jistotu, jinak svou pomoc neposkytne.

Honda Racing o své aktuální situaci nadále mlčí, tisková mluvčí pouze ujišťuje, že jsou šéfové týmu hledně startu ve Velké ceně Austrálie stále optimističtí.