Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda se připravuje na testy nového vozu

Honda se připravuje na testy nového vozu

Kupec přitom stále chybí.

Honda se pustila do příprav na předsezonní testy před Velkou cenou Austrálie.

Podle portálu autosport.com se již mají členové týmu začít připravovat na testy nového vozu Honda pro rok 2009, přestože se ještě nenašel kupec, který by chod týmu z Brackley zajistil.

Není ale jasné, zda jsou přípravy v takové fázi, aby se tým mohl zúčastnit hromadných testů v Jerezu příští týden. V nejhorším případě by se tým měl připojit až na závěrečné testy, které se uskuteční příští měsíc v Barceloně. Existuje zde také možnost, že tým dá přednost soukromým testům ve Velké Británii.

Honda nevydala žádné oficiální prohlášení o plánovaných testech, ani se neobjevily žádné další zprávy o budoucnosti týmu od doby, co výkonný ředitel Hondy Takeo Fukui na začátku týdne prohlásil, že nemají žádného vážného zájemce, který by tým koupil.

Jak autosport.com začátkem týdne uvedl, nejpravděpodobnější se jeví možnost, že by byl tým odkoupen současným šéfem Rossem Brawnem. Některé zdroje informují, že jediný další potencionální zájemce o tým v posledních čtyřiadvaceti hodinách ze své nabídky odstoupil.

Brawnova koupě by měla být pokryta financemi z Honda Motor Company, penězi z televizních práv od Bernieho Ecclestona a sponzorských příjmů, které by měly vzejít z kontraktu s Brunem Sennou.

Postoj výkonného ředitele Hondy Nicka Frye zůstává nejasný, ale podle úsudku širší veřejnosti se do prodeje nezapojí. Nicméně zdroj autosport.com sdělil, že řeči o jeho odchodu z týmu jsou jen spekulacemi.