Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Tyler Alexander opouští McLaren

Tyler Alexander opouští McLaren

Američan pracoval ještě po boku Bruce McLarena.

Dlouholetý zaměstnanec McLarenu Tyler Alexander dnes oznámil svůj odchod do důchodu.

Alexander přišel k týmu jako mechanik Bruce McLarena už v roce 1963. Poté pracoval na projektech Can-Am a USAC ve Spojených státech, než se vrátil do Evropy, aby týmu pomohl s rozšířením působení.

V roce 1982 odešel do IndyCar, kde pracoval po boku bývalého šéfa McLarenu Teddyho Meyera, se kterým později pracovali na vlastním projektu formule 1 pod názvem Beatrice F1.

Po jeho skončení pracoval Alexander nějaký čas pro tým IMSA BMW, než byl povolán zpět k McLarenu, aby šéfoval speciálním projektům.

Předseda a výkonný ředitel skupiny McLaren Group Ron Dennis řekl: "Zatímco McLaren představuje moderní technologie, máme také tu čest a respekt k našim základům. Jen pár lidí v sobě pojí oba tyto světy, stejně jako Tyler Alexander, který začal pracovat s Brucem McLarenem na úplném počátku naší společnosti.

To, že zastával důležitou roli v našem závodním týmu až do svého odchodu odráží jak jeho vášeň pro sport, tak jeho ohromné zkušenosti, přizpůsobivost a inteligenci.

Je odkazem na každou dekádu působení týmu ve formuli 1 a člověkem, na kterého budeme stále s láskou vzpomínat, jeho každodenní působení v týmu nám bude chybět.

Všichni z McLaren Group a Vodafone McLaren Mercedes přejeme Tylerovi poklidnou a pestrou budoucnost."