Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

McLaren krotí naděje fanoušků, v Melbourne vítězství nečeká

McLaren krotí naděje fanoušků, v Melbourne vítězství nečeká

Celý tým ale usilovně pracuje na tom, aby se vrátil na přední pozice.

Ačkoliv se zdálo, že McLaren udělal při testech v tomto týdnu značný pokrok, nový šéf týmu z Wokingu krotí přehnaný optimismus. Martin Whitmarsh se nechal slyšet, že v Melbourne ještě jeho tým nebude bojovat o příčky nejvyšší.

McLaren se od představení nového aerodynamického balíčku očividně potácel v problémech, a tak si oproti původním plánům prodloužil testování ještě o týden, kde se pokoušel nabranou ztrátu dohánět. Zdá se ale, že vyřešení všech nešvarů MP4-24 bude potřebovat další čas.

"Jdeme na start sezóny 2009 plně si vědomi, že ještě nemáme takový technický balíček, který by našim jezdcům umožnil bojovat na pozicích nejvyšších," přiznal Whitmarsh. "Ve formuli 1 se nemáte kam schovat, to je na ní tak těžké a zároveň nekonečně fascinující. A jako tým, který normálně jezdí na Velké ceny s očekáváním vítězit a bojovat o pohár mistra světa, teď musíme myslet realisticky.

Nicméně začínáme naši sezónu s ohromným odhodláním naši pozici mezi nejlepšími opět obnovit, a nepolevíme, dokud toho nedosáhneme. Co je nejdůležitější, nezapomněli jsme, jak se vítězí."

I světový šampion Lewis Hamilton si uvědomuje, že pozice McLarenu v současné chvíli není ideální: "Přestože jsme v zimě testovali mnoho týdnů, je stále těžké říct, kdo má nejlepší závodní balík. Odhalovat to v Melbourne je vždy fascinující.

Možná, že McLaren nejede do Melbourne se stejnými výhlídkami jako v předchozích dvou letech, ale celý tým neúnavně pracuje na tom, abychom byli znovu schopní bojovat na čele závodního pole."