Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Alonso si je jistý, že se Renault zlepší

Alonso si je jistý, že se Renault zlepší

Na Velkou cenu Číny chystají několik změn.

Dvojnásobný mistr světa vozů formule 1 Fernando Alonso je přesvědčen, že tým Renault se může po nejistém startu do sezóny postupně zlepšit.

Francouzský tým neukázal to nejlepší, co v něm je a nemohl tak v Austrálii a Malajsii bojovat s nejlepšími o přední příčky, když zatím nejlépe jejich vůz dovezl v Austrálii Fernando Alonso na pátém místě.

Španěl je nicméně přesvědčen, že Renault se dokáže vzchopit, stejně jako to předvedl ve druhé polovině loňské sezóny.

"Určitě." Řekl, když byl dotázán na to, zdali Renault dokáže vylepšít vůz. "Věřím tomuto týmu a viděli jsme to i vloni, že vědí, jak se prokousat dopředu startovním polem a dostat z vozu maximum.

Ještě je stále velmi brzy a každý z týmu tvrdě pracuje na vývoji R29, takže v několika dalších závodech můžeme být konkurenceschopnější. Byl jsem zklamán, když jsem v Malajsii nebodoval, protože před začátkem sezóny jsem si dal za cíl bodovat v každém závodě.

Samozřejmě je obtížné měnit auto do té doby, než budeme zpátky v Evropě, ale z prvních dvou závodů jsme se hodně naučili a v Malajsii jsme jistě pokročili kupředu. V Šanghaji potřebujeme udělat další krok vpřed a doufat v zisk bodů."

Technický ředitel Renaultu Bob Bell řekl, že tým doposud nedokázal využít svého potenciálu, ale spoléhá na to, že mají v záloze ještě mnoho trumfů.

"Bylo to nepochybně pod naší úrovní. Zatím jsme nepoužili žádnou novou součástku, takže to bylo v podstatě stejné auto, se kterým jsme jeli v Melbourne a viděli jsme, že jsme i stejně konkurenceschopní.

Nicméně, během zimních testů jsme zaznamenali lepší výkonnost vozu, takže víme, čeho jsme ještě schopni dosáhnout.

V tuto chvíli se nám nedaří dostat z auta požadovaný výkon. Tuším, že jde jen o nějakou drobnost, kterou potřebujeme dát do pořádku, ale je to jen otázka porozumění problému a nalezení řešení.

Určitě hodláme na voze udělat několik změn před Velkou cenou Číny, abychom naší výkonnost dostali tam, kde chceme ji chceme mít, ale ještě nás to nedostane do popředí."