Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Helio Castroneves volný, Powerova budoucnost nejasná

Helio Castroneves volný, Powerova budoucnost nejasná

V Long Beach však Power pojede s třetím vozem stáje Penske

Jen několik hodin po potvrzení zprávy, že Helio Castroneves byl v případu obžaloby  z daňových úniků a machinací shledán nevinným, uspořádal tým Penske v Long Beach tiskovou konferenci, kde bylo oznámeno, že Brazilec nastoupí již dnes do tréninkových jízd.

Převezme vůz se startovním číslem 3 od Willa Powera, zatímco Australan usedne do třetího monopostu stáje Penske, který je sponzorován společností Verizon Wireless. Powerova budoucnost však není zcela jasná, prozatím byl potvrzen jeho start v týmu Penske v Long Beach a při pětistovce v Indianapolis. O jeho dalším osudu se zřejmě rozhodne brzy a zatím jsou možné všechny alternativy.

Podle první bude Team Penske nasazovat v průběhu letošní sezóny i třetí vůz pro Powera, byť možná ne do všech závodů. Důležité budou bezpochyby Willovy výsledky a finanční krytí od Verizonu. Druhou možností je přesun Australana do Penskeho "juniorky" Luczo Dragon Racing, kde by mohl nastoupit společně s Matosem. A konečně třetí variantou je, že bude po Indy 500 Penskem uvolněn pro tým, který by o Australanovy služby projevil zájem.

Power včera situaci komentoval slovy: "Startovat za tým Penske je čest a už teď se těším na společně strávený měsíc květen a start v Indianapolis. Navíc nikdy nevíte, co budoucnost přinese a pro mne je teď nejdůležitější soustředit se na dnešní kvalifikaci a zítřejší závod, pro který mi tým Penske bezpochyby poskytne tu nejlepší možnou podporu."

Jak šéf stáje Penske Tim Cindric, tak i Roger Penske včera Willu Powerovi poděkovali za dosavadní výkony i pomoc v přípravě vozů pro letošní sezóny.