Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Castroneves v Indianapolisu neřekl poslední slovo

Castroneves v Indianapolisu neřekl poslední slovo

Tým potvrdil, že šanci dostane i za rok

Brazilský závodník Hélio Castroneves dostane šanci zabojovat o čtvrté vítězství v závodě 500 mil v Indianapolisu a tím se vyrovnat nejúspěšnějším závodníkům. Po závodě to potvrdil prezident týmu Penske Tim Cindric.

Boj o čtvrté vítězství pro Castronevese v neděli skončil neslavně - nárazem do zdi po vlastní chybě ve 146. kole. Pro už třiačtyřicetiletého brazilského veterána to ale nebyla poslední šance přidat svou čtvrtou podobiznu na Borg-Warnerovu trofej.

Tým jej sice před sezonou přesunul do závodů sportovních vozů, nechal jej ale závodit v obou závodech v Indianapolisu. A minimálně v Indy500 se oblíbený Brazilec představí i příští rok. Hned po svém vypadnutí prosil, aby jej tým Penske nechal ještě v Indy500 závodit.

"Je těžké říct mu ne, že? Musím si o tom promluvit s prezidentem týmu (Timem Cindricem, pozn. red.) Tohle za mě vyřeší on," řekl Roger Penske.

Cindric, který dlouhá léta dělal Castronevesovi závodního inženýra, měl jasno okamžitě. "Bude zpátky. Příští rok bude opět řídit jeden z našich vozů," prozradil Cindric."Ten chlápek tu ráno seděl, když jsem sem přišel, už ve svém overalu, mluvil s inženýry a byl připravený vyrazit. Bylo půl sedmé ráno. Nepamatuju si, že bych ho někdy během celého měsíce viděl bez overalu. Byl připravený okamžitě zase vyrazit," dodal. Šanci zabojovat o čtvrté vítězství Castroneves dostane 26. května 2019.