Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

První body pro Kouta

První body pro Kouta

Adam Kout v úvodním závodu letošní sezony v Barceloně.

Zatím největšího úspěchu  ve formulovém seriálu Supercup Renault 2.0 dosáhl Adam Kout v úvodním závodu letošní sezony v Barceloně. Jezdec týmu Křenek Motorsport obsadil ve druhé jízdě úvodního dílu seriálu 8. místo a vybojoval své první tři body.

Do kvalifikace vstoupilo 36 jezdců, z nichž do závodu postoupilo nejlepších třicet. Kout pro první jízdu zajel 16. pozici na startu a pro jízdu druhou měl o dvě příčky lepší startovní pozici. První jízdu dokončil ještě bez bodů na 12. místě. Ve druhé jízdě se však konečně dočkal svých prvních bodů. Po vynikajícím startu, když v prvním kole předjel sedm soupeřů, se až do předposledního kola držel na 7. místě.

Pak však před ním jedoucí Švýcar Müller kolidoval s Francouzem Vergnem. Adam Kout se jim sice dokázal vyhnout, ale za cenu vyjetí z tratě, což ho stálo pokles na konečné osmé místo. "Výsledek není žádná náhoda," hodnotil vystoupení Adama Kouta šéf týmu Josef Křenek, "Adam byl celý víkend rovnocenným soupeřem i těm nejlepším. Ve vyrovnaném jezdeckém poli dělilo prvních patnáct jezdců v kvalifikaci jen 0,3 sekundy."

Ani Jakub Knoll, druhý český jezdec týmu Křenek Motorsport, se v Barceloně neztratil. V první jízdě byl 24. a v jízdě druhé se ještě o čtyři příčky polepšil.

Výsledky:

1.jízda: 1. Nathanael Berthon F, 2. Nico Müller CH, 3. Antonio Felix Da Costa P,… 12. Adam Kout, … 24. Jakub Knoll

2. jízda: 1. Albert Costa E, 2. Antonio Felix Da Costa P, 3. Miki Monras E, … 8. Adam Kout, … 20. Jakub Knoll