Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Briatore: "FOTA chce prosadit zákaz systému KERS."

Briatore: "FOTA chce prosadit zákaz systému KERS."

Jeho hlavním efektem je utrácení spousty peněz.

Asociace týmů formule 1 chce podle slov šéfa týmu Renault Flavia Briatoreho prosadit pro příští sezónu zákaz používání systému rekuperace kinetické energie (KERS).

V dosavadním průběhu sezóny systém nasadila jen menšina účastníků, jmenovitě McLaren, Ferrari, Renault a Nick Heidfeld. Celkové ohlasy navíc nebyly zrovna příznivé a Briatore řekl, že se týmy shodly na jeho úplném zákazu od příští sezóny.

Deníku Gazzetta dello Sport Briatore ohledně snahy vytlačit KERS z formule 1 řekl: "Ano, FOTA jej chce zakázat od roku 2010.

Okamžitě jsme pochopili, že je KERS žrout peněz a FIA by na to měla brát zřetel. Mělo by se to před startem příští sezóny projednat a to samé platí i pro difuzory. To, že se to dosud nepovedlo nás nutí hodně utrácet, což je jak šílené, tak zbytečné."

Briatore stále zůstává rozhořčen z toho, že Renault musí vynakládat spoustu peněz na vývoj dvojitého difuzoru kvůli tomu, že pravidla nemluví jednoznačně.

"Chyba je v tom, že pravidla nejsou jasná. Musí být opět transparentní. Je to buď černá nebo bílá.

Dodnes jsem nepochopil, co FIA myslí dírou v difuzoru, takže si dokážu představit tu rozpačitost diváků. A mimo to se všichni musíme vrátit ke stejnému základu, dnes ve formuli 1 někdo závodí s KERSem a jiný bez něj, někdo se superdifuzorem a někdo bez něj. To není dobré."