Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Týmu BMW aerodynamický balíček pomohl

Týmu BMW aerodynamický balíček pomohl

Míru zlepšení ale ukáže až kvalifikace.

Šéfinženýr BMW Willy Rampf věří, že tým udělal díky novým aerodynamickým dílům krok vpřed. Na jeho zhodnocení je prý ale ještě příliš brzy a skutečné srovnání se soupeři přinese až kvalifikace.

"Přijeli jsme do Barcelony s komplexním aerodynamickým balíčkem. Najít základní nastavení bylo dnešním hlavním cílem. První ověření aerodynamických dat ukazuje, že jsme udělali krok vpřed.

Nyní jsme zvědaví na první skutečné srovnání v sobotní kvalifikaci, abychom viděli, jak na tom skutečně jsme v porovnání s našimi soupeři."

Robert Kubica a Nick Heidfeld zajeli v dopoledním tréninku třetí a čtvrtý čas, v odpoledním pak šestnáctý a sedmnáctý. Heidfeld přitom ráno velkou část tréninku strávil v boxech kvůli problému s brzdami.

"Bohužel jsem ráno ztratil nějaký čas, když jsem měl během prvního tréninku pár problémů. Pouze na konci jsem byl schopen řádně pracovat podle svého programu.

Byla to škoda, protože když zkoušíme nový balíček a já poprvé jezdím bez KERS, čas strávený na trati je zvláště důležitý.

Když zvážím, jak málo jsme toho ráno najeli, zaznamenali jsme v přípravě auta pro druhý trénink dobrý progres a myslím, že máme ještě prostor pro další zlepšení."

Robert Kubica dodal: "Dnes to byl speciální pátek, protože jsme měli na voze spoustu nových aerodynamických dílů. Strávili jsme nějaký čas hledáním nastavení a zkoušením různých věcí. Nyní musíme analyzovat data, abychom mohli maximálně využít potenciálu vozu.

Navíc, jak to v pátek bývá, jsme srovnávali dvě směsi pneumatik, ale velice brzy bylo jasné, že měkčí specifikace je rychlejší."