Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sebastien Buemi věří v potenciál svého STR4

Sebastien Buemi věří v potenciál svého STR4

Podle Bourdaise tým musí zapracovat na delších úsecích.

Jediný nováček ve startovním poli, Sebastien Buemi, věří, že jeho tým Toro Rosso má tento víkend ještě co ukázat, pokud se mu podaří dostat plný potenciál z vozu.

Švýcar, pro kterého bude Velká cena Monaka jednou velkou premiérou, zajel ve včerejším druhém volném tréninku patnáctý nejrychlejší čas, zatímco dopoledne skončil jedenáctý. Buemiho také těší skutečnost, že se zatím v Monaku vyhýbá jak problémům, tak svodidlům.

"Byly to dobré tréninky, otestovali jsme vše, co jsme chtěli, což je pozitivní. Stále nám trochu schází rychlost, ale trať se ke konci tréninku zlepšovala a ti, kteří v tu chvíli obuli nové pneumatiky, byli jasně rychlejší, což znamená, že je tu ještě určitý potenciál.

Potenciál je také ve voze, takže když dáme do soboty všechny elementy dohromady, mělo by to být dobré. Pozitivní také je, že jsme s vozem neměli žádné problémy a nehavarovali jsme, což je zde v Monaku pro dobrý víkend vždy klíčové.

Co se týče pneumatik, obě směsi fungovaly dobře, takže nyní potřebujeme vylepšit nastavení vozu, i když zlepšení přinášejí i některé nové díly, které zde máme."

Buemiho týmový kolega Sébastien Bourdais byl včera šestnáctý a přiznal, že tým čeká ještě spousta práce, než se mu podaří vyřešit problémy, které se objevují v delších úsecích.

"Vůz se v krátkých úsecích choval celkem dobře, v těch delších už to ale bylo horší, chování vozu ztěžuje zajíždění konstantních časů. Splnili jsme náš denní pracovní program. Trápí nás lehce horší rychlost, ale celkově jsme odvedli to nejlepší, co jsme v těchto dvou trénincích mohli.

Nyní se před sobotou a závodem musíme podívat na data, protože to vypadá tak, že budeme mít odlišné požadavky na krátké a dlouhé vzdálenosti, ačkoliv to nesouvisí s pneumatikami. Toto je samozřejmě speciální místo pro jízdu, ačkoliv dnes bylo dost složité udržet vůz mezi zdmi."