Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Max Mosley je debutem Formule 2 nadšený

Max Mosley je debutem Formule 2 nadšený

"Vůbec bych se nedivil, kdybychom některé jezdce viděli ve F1."

Prezident Mezinárodní automobilové federace, Max Mosley, o uplynulém víkendu navštívil úvodní podnik nového šampionátu Formule 2 ve španělské Valencii. Zúčastnil se i ceremonií na stupních vítězů, při kterých stál vždy na nejvyšším stupínku Kanaďan Robert Wickens. Mosley byl z tohoto podniku nadšený.

"Jsem udiven tím, jak úspěšný den to byl, Jonathan Palmer a Williams odvedli absolutně fanstastickou práci. Šampionát, závodění a celá sestava jsou neobyčejné a je to skutečně skvělý úspěch.

Myslím, že šampionát přesně sedí opatřením za účelem snižování nákladů, které jsou zaváděny ve Formuli 1. Bariéry pro vstup byly v minulosti zkrátka příliš vysoké a příliš drahé a tento šampionát pro lidi znamená možnost dostat se do formule 1 bez přehnaného utrácení.

Vůbec bych se nedivil, kdybychom některé jezdce z letošního ročníku Formule 2 viděli postoupit do Formule 1."

Ve Valencii byl přítomen také Patrick Head, který vedl vývoj nového vozu pro Formuli 2. Head se v neděli zúčastnil předávání pohárů vítězům a věří, že týmy Formule 1 budou na konci sezóny brát špičku pole Formule 2 vážně a nabídnou předním jezdcům možnost testování.

"Celá sestava vypadá velice profesionálně a tato série je určitě jednou z těch, kterou budeme sledovat ve smyslu výběru jezdců.

Ve Formuli 1 musíte být ve výběru jezdce, kterého otestujete, velmi opatrní, protože letos jsou k dispozici pouze tři dny pro zkoušku nových pilotů. V tom je Formule 2 výhodná, protože mezi vozy nejsou žádné velké rozdíly a je to tedy všechno na jezdci."