Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Theissen: "BMW bude těžit ze zlepšení v Istanbulu."

Theissen: "BMW bude těžit ze zlepšení v Istanbulu."

Tým se rozhodně ještě nechystá odepsat letošní sezónu.

Šéf BMW Mario Theissen doufá, že jeho tým dokáže navázat na zlepšení výkonnosti v Turecku a ve Velké Británii se posunout opět o něco více vpřed.

Německo-švýcarský tým v Istanbulu poprvé nasadil dvojitý difuzor a zlepšení se okamžitě projevilo, když se tým po fiasku v ulicích Monte Carla zásadně zvedl. Robert Kubica konečně získal své první letošní body, když dojel do cíle sedmý.

A ačkoliv si je Theissen vědom toho, že je tým ještě daleko od toho, kde by měl být, věří, že tým dokáže ve Velké Británii v posunu vzhůru pokračovat.

BMW podle jeho slov zvýšilo tempo vývoje a rozhodně ještě nehodlá odepsat letošní sezónu.

"Do Velké Británie jdeme s tím, že jsme si dobře vědomi toho, že nás čeká ještě velká spousta práce." řekl Theissen. "Nicméně, nyní dokážeme stavět na našem výkonu z Istanbulu.

V Turecku jsme poprvé nasadili dvojitý difuzor a efekt byl patrný. Náš vůz byl dostatečně rychlý na to, aby získal body díky vlastní výkonnosti. Samozřejmě, nikdo v týmu není s výsledkem spokojen, ale použijeme to jako základ k dalším krokům.

Zvýšili jsme tempo vývoje a do Silverstone přijedeme s dalším balíčkem nových komponent. Od teď budeme v intervalech dvou nebo tří závodů představovat významné inovace pro vůz a ty budou zahrnovat další vývoj dvojitého difuzoru. Jsme ještě daleko od toho, abychom odepsali sezónu 2009."