Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hockehneim ztratil podporu místní vlády

Hockehneim ztratil podporu místní vlády

Loňská Velká cena Německa skončila ztrátou 6 milionů eur.

Šance Hockenheimu na pořádání Velké ceny Německa 2010 výrazně upadly, místní vláda se totiž rozhodla přestat podporovat tento podnik. Rada města Hockenheimu se jednohlasně rozhodla závod zrušit, jeho loňský ročník totiž skončil ztrátou 6 milionů eur a od příštího roku se očekává podobný deficit.

Má se ale za to, že by Bernie Ecclestone formuli 1 na Hockenheimu rád udržel a chtěl by okruhu poskytnout levnější nabídku. Ecclestone napsal organizátorům závodu dopis, ve kterém tvrdí, že je otevřený jednáním o budoucnosti německé velké ceny.

Velká cena Německa je totiž pro formuli 1 důležitá, jedná se totiž o domácí závod pro značky Mercedes-Benz a BMW a také pět jezdců v čele se stále zářivější hvězdou Sebastianem Vettelem, který bude pro domácí diváky rozhodně velkým lákladlem.

Hockenheim se od loňské sezóny v pořádání závodu na území Německa střídá s Nürburgringem, ten ale podle některých informací není v takové finanční situaci, aby mohl Velkou cenu Německa pořádat každý rok.

Gunther Oettinger, ministerský předseda Badenska-Württemberska, tedy regionu, ve kterém Hockenheim leží, má v plánu sejít se s Berniem Ecclestonem příští měsíc, zároveň se také snaží zajistit finanční krytí závodu státní vládou. To dává závodu na Hockenheimu určitou šanci i přes rozhodnutí městské rady.