Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Brawn: "Musíme zapracovat, abychom porazili Red Bull."

Brawn: "Musíme zapracovat, abychom porazili Red Bull."

Byť tým svádí svůj neúspěch v Silverstone na nižší teploty.

Ross Brawn se domnívá, že tým potřebuje před Velkou cenou Německa zapracovat na svém voze, aby mohl konkurovat Red Bullu, který jej v Silverstone dokázal porazit.

Sebastian Vettel a Mark Webber ve Velké ceně Velké Británie zajistili pro tým s rudým býkem ve znaku přesvědčivé vítězství, zatímco Brawn se na domácí trati trápil a lídr průběžného pořadí Jenson Button dojel až šestý.

Ačkoliv Brawn svůj neúspěch na Silverstonu přisuzuje spíše nižším teplotám, které jeho vozům nesvědčí, přiznává, že se nemůže spoléhat pouze na tento faktor a musí na voze zapracovat, aby svého rivala opět porazil.

"Red Bull je po celou sezónu poměrně blízko, takže si myslím, že musíme najít lepší výkonnost, protože oni na Silverstonu udělali slušný krok vpřed." řekl Brawn k současné situaci.

"Kvůli nejasnostem ohledně pneumatik jsme raději nenasadili některé nové prvky, protože pátek byl z pohledu teplot pneumatik hodně složitý. Nedokázali jsme zhodnotit, jak ty nové prvky budou fungovat, takže jsme se rozhodli vyhnout zmatení a vrátili se k tomu, s čím jsme jeli v Turecku.

Takže nyní máme tyto nové prvky a na Nürburgring ještě přivezeme další novinky.

Bez urážky, na Silverstonu jsme závodili s Williamsem a Ferrari, což se nám normálně nestává. Nemyslím si, že by udělaly krok vpřed, podle mě jsme se my trochu trápili."