Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Brawn má na Hungaroringu optimistické ambice

Brawn má na Hungaroringu optimistické ambice

Po dvou nepodařených závodech chce opět bojovat vpředu.

Šéf týmu Ross Brawn je optimistický v tom, že jeho tým bude schopen bojovat na předních pozicích na Velké ceně Maďarska poté, co prožili dva frustrující závody na Silverstonu a Nürburgringu.

Red Bull během posledních dvou závodů stáhl jak náskok Brawnu v čele Poháru konstruktérů, tak Jensona Buttona v šampionátu jezdců a Rubens Barrichello se dokonce propadl na čtvrté místo.

Brawnu komplikovaly situaci zejména nízké teploty tratě, Button dojel na Silverstonu šestý a na Nürburgringu pátý, zatímco jezdci Red Bullu získali dvě dvojitá vítězství.

Brawn nicméně trvá na tom, že teploty hrály velkou roli v jejich nedostatečné rychlosti a je přesvědčen, že teplejší počasí v Maďarsku dovolí Buttonovi s Barrichellem opět bojovat o příčky nejvyšší.

"Poslední dva závody na Silverstonu a na Nürburgringu byly pro náš tým frustrující, protože jsme nebyli schopni dostat z našeho auta maximum ve chvíli, kdy naši soupeři udělali dobrý krok vpřed." řekl Brawn.

"Nicméně jsme přesvědčeni, že vlastní rychlost BGP 001, kterou jsme ukázali během první poloviny sezóny, nezmizela a problémy, které před námi stály, byly ojedinělé kvůli okolnostem těchto závodů.

Naše koncentrace se nyní zaměřuje na maximalizaci naší výkonnosti, o níž víme, že v autě je, zatímco budeme pokračovat ve vývoji, který nás udrží v boji o šampionát.

Pro závod v Budapešti máme významné aerodynamické vylepšení, což přinese zvýšení naší výkonnosti, přítlaku a vyváženosti vozu, ale jsme ve tvrdém souboji a i ve zbytku sezóny musíme pokračovat ve zlepšování se.

Tým čelil mnoha výzvám, než jsme se dostali tam, kde dnes jsme a jsem přesvědčen, že máme lidi a zdroje, plus dva excelentní jezdce, se kterými můžeme odrážet útoky a bojovat, abychom udrželi naše vedení v Poháru konstruktérů a Poháru jezdců."