Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

FIA se podívá blíže na zoubek nedávným nehodám

FIA se podívá blíže na zoubek nedávným nehodám

Jezdci volají po zlepšení bezpečnosti.

FIA požádala Bezpečnostní komisi, aby vypracovala zprávu zabývající se nehodami Henryho Surteese a Felipeho Massy.

Není to ani deset dní, co na okruhu v Brands Hatch tragicky zahynul syn mistra světa z roku 1964 Johna Surteese, Henry, kterého do hlavy trefilo utržené kolo z jiného vozu.

O šest dní později, v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska, Felipeho Massu udeřila do hlavy pružina z vozu Rubense Barrichella. Některé jezdce formule 1 to nenechává chladné a volají po zlepšení bezpečnosti.

Vedení Mezinárodní automobilové federace v pondělí oznámilo, že požádalo Bezpečnostní komisi o vypracování zprávy s doporučením, jak zlepšit bezpečnostní standardy, aby se předešlo dalším takových nehodám.

"Prezident FIA Max Mosley požádal Bezpečnostní komisi FIA o vypracování zprávy o nedávných, troskami způsobených nehodách v Mistrovství světa formule 1 a Mistrovství světa formule 2." stojí v prohlášení FIA.

"Bezpečnostní komise FIA, která je složena z představitelů medicíny a techniky ze všech oblastí motorsportu, předloží zprávu a doporučení Světové radě motorsportu.

Podle předběžných nálezů vše naznačuje, že helma použitá Felipem Massou hrála podstatnou roli v eliminaci větších zranění. Helma FIA 8860, kterou FIA a její institut vyvíjely osm let, poskytuje zvýšenou ochranu ve všech klíčových oblastech."