Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Jordan testuje na Silverstonu

Jordan testuje na Silverstonu

Nick Heidfeld a Giorgio Pantano mají napilno.

Dva dny, dva vozy,  horko, sucho a slunce, to jsou podmínky pro testovací dny Jordanu a ostatních týmů na Northamptonshirské dráze, která se nachází vedle továrny anglického týmu.
 
Testování vyžaduje po týmech naprostou přesnost v časovém plánování, protože dva bezprostředně navazující závody  značně omezují technické podmínky jednotlivých týmů. Po převážně mokrém včerejšku začal Jordan testovat za poměrně příznivého počasí a úspěšně dokončili 142 kol.
 
Nick Heidfeld uvedl, "Byl to dobrý den s velmi pěkným počasím. Ráno jsme měli několik neplánovaných změn, třeba opravu malého problému v řídícím mechanismu. Během rána jsme to vyřešili a pak jsme se plně soustředili na zkoušky pneumatik pro blížící se závod. Získali jsme několik důležitých informací a dat. Ke konci jsem měl rychlé kolo, ale bohužel tam byla červená vlajka, která ukončila mé snažení. Ale to nebylo nic neobvyklého, protože zde testuje několik týmů."
 
Dominic Harlow (mechanik Giorgia Pantana) dodal, "Uskutečnili jsme zkoušku pneumatik Bridgeston pro závod v Silverstonu a rovněž nějaké testy pro GP Kanady. Z pohledu shromažďování dat bylo toto testování velice pozitivní. My jsme skončili kvůli problému s převodovkou celkem brzy, ale pro ostatní to byl velmi přínosný den."